Tartósítószer, színezék és adalék mentes magyar kézműves termék. A minőség garanciája a 200 éves eredetű GHAURVED receptúra. A Ghaurved Vadász tárkonyos mustár legfontosabb összetevője az erdélyi konyha fontos eleme: a tárkony. E kiváló fűszer harmonikusan belesimul a mustár alapízébe. E mustárkülönlegesség egyediségét éppen egyszerűsége adja, és az a kellemesen csípős íz, amely legfőbb jellegzetessége. A konyha “Jolly Joker”-e. Legelőnyösebb a sertés- és marhahúsból készült ételekhez, de a vadas mártás és a grillpác sem képzelhető el nélküle. A különféle ragulevesek, főzelékek elengedhetetlen összetevője. Összetevők: mustármag, ecet, cukor, só, tárkonylevél, fűszerek Származási hely: Magyarország kép forrása: www.ghaurved.hu
Isteni Erdélyi padlizsánkrém sült padlizsánból "A mi termékünk elsősorban abban különbözik a többitől, hogy a zöldségeket a gyártás során megsütjük, így pucoljuk meg. A megsütött zöldség, legyen az paprika vagy padlizsán tömege így fele akkora lesz, mint az alapanyagé. Így nemcsak egy kellemes sült ízt kap, de a víztartalma több, mint felét elveszíti. Beltartalmi tényezői kiválóak, a krém állaga pedig sűrű lesz." Vereckei Ágnes, Ghaurved Összetevők: sült padlizsán (72%), vöröshagyma (14%), napraforgó olaj, fokhagyma, biológiai erjesztésű ecet, Ghaurved Fitnesz mustár, só, fűszerek Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 123,6 kcal Zsír: 8,3 g - amelyből telített zsírsav: 0,08 g Szénhidrát: 8,5 g - amelyből cukrok: 1 g Fehérje: 2,2 g Só: 1,1 g
Görög hegyi tea (Sideritis) Másnéven sármányvirág, már az ókori görögök számára is ismert és népszerű gyógynövény volt. Javallat A teának emésztést segítő, immunrendszer erősítő hatása van. Segít megelőzni a megfázásos tüneteket és az influenzát. Vírus, gomba és baktérium elleni hatása erőteljes. Fájdalomcsillapításra és enyhe szorongásos tünetek csillapítására is alkalmazható. Modern vizsgálatok kimutatták, hogy a tea fogyasztásával megelőzhető a csontritkulás, antioxidáns tartalma pedig a rákos sejtek ellen segít védekezni. Alkalmazás A szárított gyógynövényből 1-2 szálat törjünk össze és a szárával, virággal, levéllel együtt öntsük le 1 liter forró vízzel. Az edényt fedjük le, majd hagyjuk 10-15 percig ázni! Leszűrés után a teát ízesíthetjük mézzel és citrommal. Kellemesen aromás, citrusos-édes-friss íze miatt élvezeti teaként is, korlátlanul fogyasztható! https://www.facebook.com/gorogolajbogyok www.olivabox.hu
A hideg időszakban gyártott máriatövismag-olaj hidegben bekocsonyásodhat, ezért ilyenkor inkább ne tegyük a hűtőbe, hanem szobahőmérsékleten tároljuk, hogy könnyebb legyen kiönteni. A minőséget ez a kocsonyásodás nem befolyásolja. Ajánlott fogyasztási mennyiség: 1teáskanál/nap. A máriatövismag jellemzői, hatásai: • Magjának főbb hatóanyagai: szilimarin nevű flavolignán keverék, flavonoidok, szterolok. • Főbb hatásai: májkárosító anyagok hatását kivédő, májvédő és a májsejtek újraképződését elősegítő. • Felhasználás: a termést túlzott mértékű italfogyasztás, vegyszerek, gyógyszer- és galócamérgezésben, heveny és akut májgyulladás, ill. májzsugorodás kezelésére alkalmas készítményekben. Forrás: Babulka Péter: Ismerjük fel a termesztett gyógy- és fűszernövényeket! Máriatövismag-olaj A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya a máriatövist a 2013-as év gyógynövényévé választotta. „Ez a növény annak köszönheti nevét, hogy levelein tipikus fehér mintázat fi gyelhető meg, amely a hagyomány szerint Szűz Mária teje. A máriatövis magjait mindenekelőtt az epeelválasztás fokozására és a máj méregtelenítésére vagy erősítésére használják fel, de lázcsillapító és étvágygerjesztő gyógyszerként is alkalmazzák.” Hans W. Kothe: 1000 gyógynövény Származási hely: Magyarország Összetevék: Hidegen sajtolt 100%-os máriatövismag-olaj 200 ml
Enyhén kesernyés, pikáns íze miatt felhasználható salátákhoz, zöldségekhez és hidegkonyhai készítményekhez. A lenmagból kisajtolt olaj biológiailag nagyon értékes: az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj. Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód természetes forrása. Származási hely: Magyarország Összetevék: 100% hidegen sajtolt lenmagolaj
Enyhén kesernyés, pikáns íze miatt felhasználható salátákhoz, zöldségekhez és hidegkonyhai készítményekhez. A lenmagból kisajtolt olaj biológiailag nagyon értékes: az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj. Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód természetes forrása. Származási hely: Magyarország Összetevék: 100% hidegen sajtolt lenmagolaj
Péksüteményekbe, kenyérbe, süteményekbe sütve, salátákhoz illetve gyümölcslevesekhez is felhasználható. Kenyérre is csurgathatjuk, natúran is fogyasztható napi 1-2 teáskanállal. Magas vitamin és ásványi anyag tartalmú. A mákolaj aminosavakban, többszörösen telítetlen omega 6 zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag. Jótékony hatásai: - A csontozat elsőszámú természetes segítője, megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. A mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalcium hatékony beépülését a csontokba. - Elősegíti a magas vérnyomás csökkenését. - Kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása. - Normalizálja a vér koleszterinszintjét. - Jótékony hatása kimutatott a sebek gyógyulásánál. - Növeli a szellemi teljesítőképességet. - Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású. [ forrás: Kovács József: Az olajok gyógyító ereje. Bp.:Kinizsi nyomda, 2011, 15p.] Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% hidegen sajtolt mákolaj
Péksüteményekbe, kenyérbe, süteményekbe sütve, salátákhoz illetve gyümölcslevesekhez is felhasználható. Kenyérre is csurgathatjuk, natúran is fogyasztható napi 1-2 teáskanállal. Magas vitamin és ásványi anyag tartalmú. A mákolaj aminosavakban, többszörösen telítetlen omega 6 zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag. Jótékony hatásai: - A csontozat elsőszámú természetes segítője, megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. A mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalcium hatékony beépülését a csontokba. - Elősegíti a magas vérnyomás csökkenését. - Kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása. - Normalizálja a vér koleszterinszintjét. - Jótékony hatása kimutatott a sebek gyógyulásánál. - Növeli a szellemi teljesítőképességet. - Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású. [ forrás: Kovács József: Az olajok gyógyító ereje. Bp.:Kinizsi nyomda, 2011, 15p.] Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% hidegen sajtolt mákolaj
Természetes úton nyert, hidegen sajtolt 100%-os napraforgó étolaj. Kizárólag hidegen sajtolással készül, ennek köszönhetően vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Mi az a hidegen sajtolás? Hideg sajtolásnak azt az eljárást nevezzük, amikor az olajos növényi magvak sejtfalai mögött felhalmozódott természetes olajat mechanikus úton, olajprésekkel tárják fel. A hidegen sajtolás előnye a nagyüzemileg előállított meleg sajtolású extrahált olajokkal szemben az, hogy hőkezeléstől, oldóanyagoktól és vegyszerektől mentes, így biológiailag sokkal értékesebbek az ilyen úton előállított olajok. Az ilyen természetes módon kinyert olajok megőrzik az alapanyag eredeti zamatát, illatát és vitamintartamát. Mihez ajánljuk? A hidegen sajtolt napraforgó olajat sütéshez, főzéshez, grillezéshez, pácoláshoz és saláták önteteként egyaránt ajánlom. A finom, illatos napraforgó olajakat kenyérre kenve is fogyaszthatjuk hagymával, friss zöldségekkel. Kellemes íze mellett A, C és E vitaminban is gazdag. Koleszterinmentes, telítetlen zsírsavai segíthetnek megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Szotyi szagú lesz a rántott hús? Nem. A hidegen sajtolt napraforgó olaj természetes napraforgó illatú, mely illatanyagok jelentős része elillan az olaj hevítésekor. Tárolás: hűvös, napfénytől védett helyen Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% hidegen sajtolt napraforgó étolaj Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 3696 kJ/899 kcal Fehérje
Természetes úton nyert, hidegen sajtolt 100%-os napraforgó étolaj. Kizárólag hidegen sajtolással készül, ennek köszönhetően vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Mi az a hidegen sajtolás? Hideg sajtolásnak azt az eljárást nevezzük, amikor az olajos növényi magvak sejtfalai mögött felhalmozódott természetes olajat mechanikus úton, olajprésekkel tárják fel. A hidegen sajtolás előnye a nagyüzemileg előállított meleg sajtolású extrahált olajokkal szemben az, hogy hőkezeléstől, oldóanyagoktól és vegyszerektől mentes, így biológiailag sokkal értékesebbek az ilyen úton előállított olajok. Az ilyen természetes módon kinyert olajok megőrzik az alapanyag eredeti zamatát, illatát és vitamintartamát. Mihez ajánljuk? A hidegen sajtolt napraforgó olajat sütéshez, főzéshez, grillezéshez, pácoláshoz és saláták önteteként egyaránt ajánlom. A finom, illatos napraforgó olajakat kenyérre kenve is fogyaszthatjuk hagymával, friss zöldségekkel. Kellemes íze mellett A, C és E vitaminban is gazdag. Koleszterinmentes, telítetlen zsírsavai segíthetnek megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Szotyi szagú lesz a rántott hús? Nem. A hidegen sajtolt napraforgó olaj természetes napraforgó illatú, mely illatanyagok jelentős része elillan az olaj hevítésekor. Tárolás: hűvös, napfénytől védett helyen Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% hidegen sajtolt napraforgó étolaj Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 3696 kJ/899 kcal Fehérje
Természetes úton nyert, hidegen sajtolt 100%-os napraforgó étolaj. Kizárólag hidegen sajtolással készül, ennek köszönhetően vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Mi az a hidegen sajtolás? Hideg sajtolásnak azt az eljárást nevezzük, amikor az olajos növényi magvak sejtfalai mögött felhalmozódott természetes olajat mechanikus úton, olajprésekkel tárják fel. A hidegen sajtolás előnye a nagyüzemileg előállított meleg sajtolású extrahált olajokkal szemben az, hogy hőkezeléstől, oldóanyagoktól és vegyszerektől mentes, így biológiailag sokkal értékesebbek az ilyen úton előállított olajok. Az ilyen természetes módon kinyert olajok megőrzik az alapanyag eredeti zamatát, illatát és vitamintartamát. Mihez ajánljuk? A hidegen sajtolt napraforgó olajat sütéshez, főzéshez, grillezéshez, pácoláshoz és saláták önteteként egyaránt ajánlom. A finom, illatos napraforgó olajakat kenyérre kenve is fogyaszthatjuk hagymával, friss zöldségekkel. Kellemes íze mellett A, C és E vitaminban is gazdag. Koleszterinmentes, telítetlen zsírsavai segíthetnek megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Szotyi szagú lesz a rántott hús? Nem. A hidegen sajtolt napraforgó olaj természetes napraforgó illatú, mely illatanyagok jelentős része elillan az olaj hevítésekor. Tárolás: hűvös, napfénytől védett helyen Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% hidegen sajtolt napraforgó étolaj Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 3696 kJ/899 kcal Fehérje
Ajánljuk sütéshez, főzéshez, salátákhoz, majonézhez, pácoláshoz, grillezéshez. Viszonylag semleges ízű, kevésbé érződik az ételen. A repceolajnak ideális a zsírsavtartalma: omega-3: 11% omega-6: 21% omega-9: 61% Az eredetileg Kanadából származó repceolaj a kanadai St. Michael’s kórház kutatói szerint a legegészségesebb választás a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek számára. A repceolaj csupán 7% telített zsírt tartalmaz, alig a felét annak, amennyit az egészségügyi előnyeiről híres olívaolaj tartalmaz. Karotintartalom (A-vitamin előanyaga) szempontjából kiemelkedő természetes vitaminforrás. 3,3 mg karotint tartalmaz 100 g-ban. Zöldesbarnás színét a klorofilloknak köszönheti. A www.mindennapi.hu internetes oldal ezt írta róla: "Kísérleti állatokban csökkenti a vastagbéldaganatok méretét a repceolaj és előfordulási gyakoriságát: számolt be a Dél-Dakotai Állami Egyetem gyógyszerész karának professzora, Chandradhar Dwivedi, aki tanulmányában részletezte: kísérleteik alapján a repceolaj patkányonként csaknem 60 százalékkal csökkentette a daganat előfordulási gyakoriságát, az előforduló tumorok méretét pedig 90 százalékkal szorította vissza. A kutatók úgy vélik, a repceolaj használata a mindennapos főzésben védelmet nyújthat a vastagbélrák kialakulásával szemben. A repceolajról néhány évtizede még ennek ellenkezőjét is feltételezték magas erukasav tartalma miatt. A régen általánosan használt fajták magolaja akár 50 százalékban is tartalmazott hosszú láncú zsírsavakat, úgynevezett erukasavat. Az erukasav lerakódik az emberi (és állati) szervezetben, ahol nehezen bomlik le, megjelenik a szívizomban, és az állatkísérletek szerint károsíthatja azt. E hátrányok kiküszöbölése érdekében Kanadában 1965-ben olyan repcefajtákat nemesítettek ki, amelyek olajában nincs se erukasav, se eikozénsav. Később védjegyet jegyeztettek be ennek a fajta repcének a megjelölésére." A Békebeli arany repceolaj nemesített, erukasav-mentes repcéből készül, így biztonságos a fogyasztása! forrás: https://www.bekebeliarany.hu/index.php/repceolaj