Mi is az a Királybúza? A Királybúza egy teljesen új MAGYAR NEMESÍTÉSŰ faj, lényegében fajhibrid. A spelta és a dicoccum (más szóval a tönke búza, melyből a durum is származik) keresztezett származéka. Egyesült benne a széles és nagyon széles genetikai háttér, ami az elmúlt időszak vizsgálatai szerint még szélesebb genetikát is eredményezett. Az új fajban egyesült a tönköly ÉLETREVALÓSÁGA, ROBOSZTUSSÁGA, igen MAGAS FEHÉRJETARTALMA a tönke búza keménységével, kiválóan RUGALMAS SIKÉR-SZERKEZETével és a rendkívüli szárazságtűrésével. Gasztronómiai és élelmiszer-egészségügyi jellemzők - A klasszikus értelmű minőségben vetekszik vagy jobb a kanadai tavaszi búzáknál. - A2-A1 sütőipari tulajdonságok (magyar szabvány szerint), - A Királybúza termesztéséhez műtrágya felhasználása nem ajánlott, ezért lisztjei nem „mérgezőek”. - Magasabb fehérjetartalma (a közönséges búzáét általában 25-50%-al haladja meg) és a testazonosabb aminosav-szerkezete miatt az ebből készült termékek (kenyér, péksütemény, tészták stb.) erősítő és egészség-megőrző tulajdonságokkal bírnak. - Ezeknek a liszteknek ízűk van – nem ízetlen, porszerűek – van egy különleges kulináris élvezetet adó jellegük, igazi gasztronómiai kiválóság. - A királybúza lisztek színe a közönséges lisztekétől eltérően nem fehér vagy szürkésfehér (BL-80, BL-112), hanem világossárgás a benne lévő természetes karotin festékanyag miatt. - Kiváló száraz tészta alapanyag is a benne levő tönke vérvonal miatt, lényegében a durumot is fölözi beltartalmában. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 64,5 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 16,2 g Só: 0 g
Mi is az a Királybúza? A Királybúza egy teljesen új MAGYAR NEMESÍTÉSŰ faj, lényegében fajhibrid. A spelta és a dicoccum (más szóval a tönke búza, melyből a durum is származik) keresztezett származéka. Egyesült benne a széles és nagyon széles genetikai háttér, ami az elmúlt időszak vizsgálatai szerint még szélesebb genetikát is eredményezett. Az új fajban egyesült a tönköly ÉLETREVALÓSÁGA, ROBOSZTUSSÁGA, igen MAGAS FEHÉRJETARTALMA a tönke búza keménységével, kiválóan RUGALMAS SIKÉR-SZERKEZETével és a rendkívüli szárazságtűrésével. Gasztronómiai és élelmiszer-egészségügyi jellemzők - A klasszikus értelmű minőségben vetekszik vagy jobb a kanadai tavaszi búzáknál. - A2-A1 sütőipari tulajdonságok (magyar szabvány szerint), - A Királybúza termesztéséhez műtrágya felhasználása nem ajánlott, ezért lisztjei nem „mérgezőek”. - Magasabb fehérjetartalma (a közönséges búzáét általában 25-50%-al haladja meg) és a testazonosabb aminosav-szerkezete miatt az ebből készült termékek (kenyér, péksütemény, tészták stb.) erősítő és egészség-megőrző tulajdonságokkal bírnak. - Ezeknek a liszteknek ízűk van – nem ízetlen, porszerűek – van egy különleges kulináris élvezetet adó jellegük, igazi gasztronómiai kiválóság. - A királybúza lisztek színe a közönséges lisztekétől eltérően nem fehér vagy szürkésfehér (BL-80, BL-112), hanem világossárgás a benne lévő természetes karotin festékanyag miatt. - Kiváló száraz tészta alapanyag is a benne levő tönke vérvonal miatt, lényegében a durumot is fölözi beltartalmában. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes teljes kiőrlésű Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1442 kJ/341 kcal Zsír 1,9 g amelyből telített zsírsav: 0,8 g Szénhidrát: 63,4 g amelyből cukrok: 2,14 g Rost: 10,33 g Fehérje: 12,4 g Só: 0 g
A teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztünk rostban gazdag, tartalmazza a búzaszem összes alkotórészét.Tökéletesen beilleszthető egy diétás étrendbe is. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1424 kJ/337 kcal Zsír 1,7 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 60,6 g amelyből cukrok: 1 g Rost: 10,4 g Fehérje: 14,6 g Só: 0 g
100% adalékanyag mentes fehér tönkölybúza liszt magyar gabonából őrölve Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes fehér tönkölybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/352 kcal Zsír 1,1 g amelyből telített zsírsav: 0,2 g Szénhidrát: 70,6 g amelyből cukrok: 1,5 g Rost: 2,9 g Fehérje: 13,3 g Só: 0 g
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság 12 gabonás teljes kiőrlésű búzalisztje. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság 12 gabonás teljes kiőrlésű búzalisztje. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság bánkúti selymes búzalisztje. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság kamut búzadarája. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság teljes kiőrlésű alakorlisztje. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság teljes kiőrlésű kamutlisztje. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság teljes kiőrlésű kamutlisztje. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság teljes kiőrlésű rozslisztje. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”