IX: Magyar Sajtmustra EZÜST érem Összetevők: pasztőrözött tehéntej, kultúra
Az előkészített alapanyagot kockázzuk, fűszerezzük és daráljuk. Pépkészítő gépben (kutter) pépesítjük majd sertésbélbe töltjük. Pihentetjük utána hőkezeljük. A legvégén bükkfával füstöljük. Allergének: lisztmentes, tejmentes, laktózmentes, cukormentes, tojásmentes. Összetétel: sertéshús, szalonna, víz, fűszerek, pácsó 1 csomag 0,4-0,6 kg. Az ár 0,5 kg-ra van kikalkulálva, de mérés után válik véglegessé, amelyet csomagolás után a rendszer e-mailben kiküld.
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság bánkúti selymes búzalisztje. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság teljes kiőrlésű bánkúti búzalisztje. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság teljes kiőrlésű kamutlisztje. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság teljes kiőrlésű kamutlisztje. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság teljes kiőrlésű rozslisztje. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság teljes kiőrlésű tönkelisztje. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság tönke darája. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
A Kukutyin Műhely organikus gazdaság világos alakorlisztje. A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben. „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”
Tojás nélküli, teljes kiőrlésű bánkúti búzalisztből, kíméletes eljárással (pihentetés, lassú, nem magas hőfokú szárítás) készül. Főzési idő 3-4 perc, a tűzről levéve 3 percig fedő alatt pihentetjük. Származási hely: Magyarország Összetevők: teljes kiőrlésű bánkúti búzaliszt, ivóvíz Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1505 kJ / 355 kcal Zsír: 1,94 g - amelyből telített zsírsav: 0,3 g Szénhidrát: 70,1 g - amelyből cukrok: 2,4 g Fehérje: 16,6 g Só: 0,0 g
Tojás nélküli, teljes kiőrlésű bánkúti búzalisztből, kíméletes eljárással (pihentetés, lassú, nem magas hőfokú szárítás) készül. Főzési idő 3-4 perc, a tűzről levéve 3 percig fedő alatt pihentetjük. Származási hely: Magyarország Összetevők: teljes kiőrlésű bánkúti búzaliszt, ivóvíz Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1505 kJ / 355 kcal Zsír: 1,94 g - amelyből telített zsírsav: 0,3 g Szénhidrát: 70,1 g - amelyből cukrok: 2,4 g Fehérje: 16,6 g Só: 0,0 g