Mi is az a Királybúza? A Királybúza egy teljesen új MAGYAR NEMESÍTÉSŰ faj, lényegében fajhibrid. A spelta és a dicoccum (más szóval a tönke búza, melyből a durum is származik) keresztezett származéka. Egyesült benne a széles és nagyon széles genetikai háttér, ami az elmúlt időszak vizsgálatai szerint még szélesebb genetikát is eredményezett. Az új fajban egyesült a tönköly ÉLETREVALÓSÁGA, ROBOSZTUSSÁGA, igen MAGAS FEHÉRJETARTALMA a tönke búza keménységével, kiválóan RUGALMAS SIKÉR-SZERKEZETével és a rendkívüli szárazságtűrésével. Gasztronómiai és élelmiszer-egészségügyi jellemzők - A klasszikus értelmű minőségben vetekszik vagy jobb a kanadai tavaszi búzáknál. - A2-A1 sütőipari tulajdonságok (magyar szabvány szerint), - A Királybúza termesztéséhez műtrágya felhasználása nem ajánlott, ezért lisztjei nem „mérgezőek”. - Magasabb fehérjetartalma (a közönséges búzáét általában 25-50%-al haladja meg) és a testazonosabb aminosav-szerkezete miatt az ebből készült termékek (kenyér, péksütemény, tészták stb.) erősítő és egészség-megőrző tulajdonságokkal bírnak. - Ezeknek a liszteknek ízűk van – nem ízetlen, porszerűek – van egy különleges kulináris élvezetet adó jellegük, igazi gasztronómiai kiválóság. - A királybúza lisztek színe a közönséges lisztekétől eltérően nem fehér vagy szürkésfehér (BL-80, BL-112), hanem világossárgás a benne lévő természetes karotin festékanyag miatt. - Kiváló száraz tészta alapanyag is a benne levő tönke vérvonal miatt, lényegében a durumot is fölözi beltartalmában. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes teljes kiőrlésű Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1442 kJ/341 kcal Zsír 1,9 g amelyből telített zsírsav: 0,8 g Szénhidrát: 63,4 g amelyből cukrok: 2,14 g Rost: 10,33 g Fehérje: 12,4 g Só: 0 g
A teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztünk rostban gazdag, tartalmazza a búzaszem összes alkotórészét.Tökéletesen beilleszthető egy diétás étrendbe is. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1424 kJ/337 kcal Zsír 1,7 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 60,6 g amelyből cukrok: 1 g Rost: 10,4 g Fehérje: 14,6 g Só: 0 g
100% adalékanyag mentes fehér tönkölybúza liszt magyar gabonából őrölve Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes fehér tönkölybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/352 kcal Zsír 1,1 g amelyből telített zsírsav: 0,2 g Szénhidrát: 70,6 g amelyből cukrok: 1,5 g Rost: 2,9 g Fehérje: 13,3 g Só: 0 g
Tartósítószer, színezék és adalék mentes magyar kézműves termék. Isteni délvidéki ajvár. "A mi termékünk elsősorban abban különbözik a többitől, hogy a zöldségeket a gyártás során megsütjük, így pucoljuk meg. A megsütött zöldség, legyen az paprika vagy padlizsán tömege így fele akkora lesz, mint az alapanyagé. Így nemcsak egy kellemes sült ízt kap, de a víztartalma több, mint felét elveszíti. Beltartalmi tényezői kiválóak, a krém állaga pedig sűrű lesz." Vereckei Ágnes, Ghaurved Összetevők: sült padlizsán (26%), sült kápia paprika (21%), kápia paprika (26%), vöröshagyma, paradicsomlé, fokhagyma, napraforgó olaj, biológiai erjesztésű almaecet, só, fűszerek. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 78 kcal Zsír: 3,9 g - amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 6,7 g - amelyből cukrok: 0,17 g Fehérje: 1,7 g Só: 1 g
Tartósítószer, színezék és adalék mentes magyar kézműves termék. Isteni padlizsános zakuszka a Ghaurvedtől. "A mi termékünk elsősorban abban különbözik a többitől, hogy a zöldségeket a gyártás során megsütjük, így pucoljuk meg. A megsütött zöldség, legyen az paprika vagy padlizsán tömege így fele akkora lesz, mint az alapanyagé. Így nemcsak egy kellemes sült ízt kap, de a víztartalma több, mint felét elveszíti. Beltartalmi tényezői kiválóak, a krém állaga pedig sűrű lesz." Vereckei Ágnes, Ghaurved Összetevők: bab (37 %), pritamin paprika (22%), sült paprika (15%) , vöröshagyma, paradicsom, napraforgó olaj, Ghaurved Fitnesz mustár, só, fűszerek. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 149 kcal Zsír: 7,2 g - amelyből telített zsírsav: 0,07 g Szénhidrát: 13,7 g - amelyből cukrok: 1,5 g Fehérje: 5 g Só: 1 g
Isteni csemege ketchup a Ghaurvedtől. Összetevők: paradicsom (69%), vöröshagyma (13,9%), sült kápia paprika (7,4%), napraforgó olaj, fokhagyma, cukor, biológiai erjesztésű almaecet, só, fűszerek Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 94,4 kcal Zsír 4,7 g amelyből telített zsírsav: 0,01 g Szénhidrát: 10 g amelyből cukrok: 4,3 g Fehérje: 1,8 g Só: 1,1 g
Tartósítószer, színezék és adalék mentes magyar kézműves termék. "A mi termékünk elsősorban abban különbözik a többitől, hogy a zöldségeket a gyártás során megsütjük, így pucoljuk meg. A megsütött zöldség, legyen az paprika vagy padlizsán tömege így fele akkora lesz, mint az alapanyagé. Így nemcsak egy kellemes sült ízt kap, de a víztartalma több, mint felét elveszíti. Beltartalmi tényezői kiválóak, a krém állaga pedig sűrű lesz." Vereckei Ágnes, Ghaurved Összetevők: csicseriborsó (31%) sült kápia paprika (20%), kápia paprika (20%), vöröshagyma, paradicsomlé, fokhagyma, napraforgó olaj, biológiai erjesztésű almaecet, só, fűszerek. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 151 kcal Zsír: 8,7 g - amelyből telített zsírsav: 0,08 g Szénhidrát: 11 g - amelyből cukrok: 1,3 g Fehérje: 4,1 g Só: 1,1 g
Tartósítószer, színezék és adalék mentes magyar kézműves termék. A minőség garanciája a 200 éves eredetű GHAURVED receptúra. A Ghaurved Mester diétás magos mustár pikánsan csípős csemege. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, így azok is fogyaszthatják, akik cukorbetegek. Csípősségéből veszíthet. Különlegességét a több, mint 200 éves eredetű receptúra biztosítja. Összetevők: ivóvíz, sárga- és barna mustármag (27%), biológiai erjesztésű ecetek, Parajdi só, fűszerek Származási hely: Magyarország kép forrása: www.ghaurved.hu
Tartósítószer, színezék és adalék mentes magyar kézműves termék. A minőség garanciája a 200 éves eredetű GHAURVED receptúra. A Ghaurved Erdész erdei gombás mustár több, vadon termő erdei gomba zamatát ötvözi. Kissé édeskés, enyhén csípős, pikáns íze páratlan. E mustárkülönlegesség a húsételekhez hozzáteszi az erdei gombák ízvilágát, de mégis megőrzi a mustár zamatát is. Legfőképpen marha-, vad húsokhoz ajánlott, de kiváló ízt ad kolbászoknak, virslinek is. Azoknak készítettük, akik kedvelik az egyedi ízeket. Összetevők: ivóvíz, sárga- és barna mustármag (20%), biológiai erjesztésű ecetek, cukor (8%), szárított erdei gomba, só (1,95%), fűszerek Származási hely: Magyarország kép forrása: www.ghaurved.hu
Tartósítószer, színezék és adalék mentes magyar kézműves termék. A minőség garanciája a 200 éves eredetű GHAURVED receptúra. A Ghaurved Fitnesz cukormentes mustár különlegességét a felhasznált alapanyagok kiválósága adja: a 99,9%-os tisztaságú sárga mustármag, a cukor helyett felhasznált, speciálisan előkészített természetes édesítőszer, a sztívia, valamint a nagy tisztaságú, K-mentes parajdi bányasó. Cukorbetegek és diétázók is használhatják! Natúr ízével kiválóan illeszkedik minden alkalomra és ételhez. Összetevők: ivóvíz, sárga mustármag (18%), biológiai erjesztésű ecetek, Parajdi só, természetes édesítőszer (sztívia), fűszerek. Származási hely: Magyarország kép forrása: www.ghaurved.hu
Tartósítószer, színezék és adalék mentes magyar kézműves termék. A minőség garanciája a 200 éves eredetű GHAURVED receptúra. A Ghaurved Grill mézes-fokhagymás mustár ízét legjobban a grill ételeken adja ki, mikor a méz karamellizálódik a sütéskor. Egyaránt alkalmas könnyű- és nehéz húsok pácolására, de ízletes a zöldségféléken is. A pácolás tarthat 1-2 napig, de már néhány perc után is süthető az étel, nincs szükség hosszabb időre. A vad- és marha ételek azonban meghálálják a néhány napos érést. Kiválóságát nemcsak a friss termelői méz, hanem a kiváló, K-mentes Parajdi bányasó adja. Összetevők: ivóvíz, sárga mustármag (20%), biológiai erjesztésű ecetek, méz (5,5%), fokhagyma, Parajdi só (1,95%), fűszerek Származási hely: Magyarország kép forrása: www.ghaurved.hu
Tartósítószer, színezék és adalék mentes magyar kézműves termék. A minőség garanciája a 200 éves eredetű GHAURVED receptúra. A Ghaurved Ínyenc magos mustár nemcsak sárga, de fekete mustármagot is tartalmaz, mely még jobban kiemeli karakterességét. A szájba kerülve előbb édeskés, majd amikor a magok elpukkannak, érződik igazán csípős, pikáns íze. Kolbászhoz, virslihez a legkiválóbb, de jól lehet vele húsok sütésekor is bánni. A sütőben a húst megvédi a kiszáradástól. Ízletes, látványos, és hasznos burkot adva a kész ételnek. Összetevők: ivóvíz, sárga- és barna mustármag (23%) biológiai erjesztésű ecetek, cukor, só, fűszerek. Származási hely: Magyarország kép forrása: www.ghaurved.hu