Természetes úton nyert, hidegen sajtolt 100%-os napraforgó étolaj. Kizárólag hidegen sajtolással készül, ennek köszönhetően vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Mi az a hidegen sajtolás? Hideg sajtolásnak azt az eljárást nevezzük, amikor az olajos növényi magvak sejtfalai mögött felhalmozódott természetes olajat mechanikus úton, olajprésekkel tárják fel. A hidegen sajtolás előnye a nagyüzemileg előállított meleg sajtolású extrahált olajokkal szemben az, hogy hőkezeléstől, oldóanyagoktól és vegyszerektől mentes, így biológiailag sokkal értékesebbek az ilyen úton előállított olajok. Az ilyen természetes módon kinyert olajok megőrzik az alapanyag eredeti zamatát, illatát és vitamintartamát. Mihez ajánljuk? A hidegen sajtolt napraforgó olajat sütéshez, főzéshez, grillezéshez, pácoláshoz és saláták önteteként egyaránt ajánlom. A finom, illatos napraforgó olajakat kenyérre kenve is fogyaszthatjuk hagymával, friss zöldségekkel. Kellemes íze mellett A, C és E vitaminban is gazdag. Koleszterinmentes, telítetlen zsírsavai segíthetnek megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Szotyi szagú lesz a rántott hús? Nem. A hidegen sajtolt napraforgó olaj természetes napraforgó illatú, mely illatanyagok jelentős része elillan az olaj hevítésekor. Tárolás: hűvös, napfénytől védett helyen Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% hidegen sajtolt napraforgó étolaj Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 3696 kJ/899 kcal Fehérje
Természetes úton nyert, hidegen sajtolt 100%-os napraforgó étolaj. Kizárólag hidegen sajtolással készül, ennek köszönhetően vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Mi az a hidegen sajtolás? Hideg sajtolásnak azt az eljárást nevezzük, amikor az olajos növényi magvak sejtfalai mögött felhalmozódott természetes olajat mechanikus úton, olajprésekkel tárják fel. A hidegen sajtolás előnye a nagyüzemileg előállított meleg sajtolású extrahált olajokkal szemben az, hogy hőkezeléstől, oldóanyagoktól és vegyszerektől mentes, így biológiailag sokkal értékesebbek az ilyen úton előállított olajok. Az ilyen természetes módon kinyert olajok megőrzik az alapanyag eredeti zamatát, illatát és vitamintartamát. Mihez ajánljuk? A hidegen sajtolt napraforgó olajat sütéshez, főzéshez, grillezéshez, pácoláshoz és saláták önteteként egyaránt ajánlom. A finom, illatos napraforgó olajakat kenyérre kenve is fogyaszthatjuk hagymával, friss zöldségekkel. Kellemes íze mellett A, C és E vitaminban is gazdag. Koleszterinmentes, telítetlen zsírsavai segíthetnek megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Szotyi szagú lesz a rántott hús? Nem. A hidegen sajtolt napraforgó olaj természetes napraforgó illatú, mely illatanyagok jelentős része elillan az olaj hevítésekor. Tárolás: hűvös, napfénytől védett helyen Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% hidegen sajtolt napraforgó étolaj Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 3696 kJ/899 kcal Fehérje
Ajánljuk sütéshez, főzéshez, salátákhoz, majonézhez, pácoláshoz, grillezéshez. Viszonylag semleges ízű, kevésbé érződik az ételen. A repceolajnak ideális a zsírsavtartalma: omega-3: 11% omega-6: 21% omega-9: 61% Az eredetileg Kanadából származó repceolaj a kanadai St. Michael’s kórház kutatói szerint a legegészségesebb választás a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek számára. A repceolaj csupán 7% telített zsírt tartalmaz, alig a felét annak, amennyit az egészségügyi előnyeiről híres olívaolaj tartalmaz. Karotintartalom (A-vitamin előanyaga) szempontjából kiemelkedő természetes vitaminforrás. 3,3 mg karotint tartalmaz 100 g-ban. Zöldesbarnás színét a klorofilloknak köszönheti. A www.mindennapi.hu internetes oldal ezt írta róla: "Kísérleti állatokban csökkenti a vastagbéldaganatok méretét a repceolaj és előfordulási gyakoriságát: számolt be a Dél-Dakotai Állami Egyetem gyógyszerész karának professzora, Chandradhar Dwivedi, aki tanulmányában részletezte: kísérleteik alapján a repceolaj patkányonként csaknem 60 százalékkal csökkentette a daganat előfordulási gyakoriságát, az előforduló tumorok méretét pedig 90 százalékkal szorította vissza. A kutatók úgy vélik, a repceolaj használata a mindennapos főzésben védelmet nyújthat a vastagbélrák kialakulásával szemben. A repceolajról néhány évtizede még ennek ellenkezőjét is feltételezték magas erukasav tartalma miatt. A régen általánosan használt fajták magolaja akár 50 százalékban is tartalmazott hosszú láncú zsírsavakat, úgynevezett erukasavat. Az erukasav lerakódik az emberi (és állati) szervezetben, ahol nehezen bomlik le, megjelenik a szívizomban, és az állatkísérletek szerint károsíthatja azt. E hátrányok kiküszöbölése érdekében Kanadában 1965-ben olyan repcefajtákat nemesítettek ki, amelyek olajában nincs se erukasav, se eikozénsav. Később védjegyet jegyeztettek be ennek a fajta repcének a megjelölésére." A Békebeli arany repceolaj nemesített, erukasav-mentes repcéből készül, így biztonságos a fogyasztása! forrás: https://www.bekebeliarany.hu/index.php/repceolaj
Felhasználható salátákhoz, kenyerekbe és péksüteményekbe sütve, krémlevesekbe és kifőtt tésztára öntve. Friss kenyérre csurgatva újhagymával.....hmmmm!!!! A tökmagolaj 57%-ban többszörösen telítetlen zsírsavakat, mindenekelőtt linolsavat tartalmaz, így nagyon értékes zsírsavat biztosít az anyagcsere számára. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, különösen magnézium, kálium és kalcium tartalma magas, a szelén nyomelemet pedig komplex kötésben, a szervezet számára felvehető formában tartalmazza. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% hidegen sajtolt tökmagolaj
Felhasználható salátákhoz, kenyerekbe és péksüteményekbe sütve, krémlevesekbe és kifőtt tésztára öntve. Friss kenyérre csurgatva újhagymával.....hmmmm!!!! A tökmagolaj 57%-ban többszörösen telítetlen zsírsavakat, mindenekelőtt linolsavat tartalmaz, így nagyon értékes zsírsavat biztosít az anyagcsere számára. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, különösen magnézium, kálium és kalcium tartalma magas, a szelén nyomelemet pedig komplex kötésben, a szervezet számára felvehető formában tartalmazza. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% hidegen sajtolt tökmagolaj
Sós lében pácolt csülkünk főzés után is szaftos marad. Összetétel: sertés csontos hátsó csülök, pácsó 1 db csülök súlya 1-1,5 kg. Az ár 1,5 kg-ra van kikalkulálva, de mérés után válik véglegessé, amelyet csomagolás után a rendszer e-mailben kiküld.
Összetétel: sertés comb csont nélkül, konyhasó
Sós lében pácolt sonkánk főzés után is szaftos marad. Összetétel: sertés comb csont nélkül, pácsó
Összetétel: sertés comb csont nélkül, konyhasó
Sós lében pácolt sonkánk főzés után is szaftos marad. Összetétel: sertés comb csont nélkül, pácsó
Sós lében pácolt tarjánk főzés után is szaftos marad. Összetétel: sertés tarja csont nélkül, pácsó
Összetétel: sertés comb csont nélkül, konyhasó