Zárás szerda 17:00 A mák gazdag, diós aromája és a meggy édes-savanykás íze tökéletes harmóniában olvad össze az omlós tésztában. Minden szeletben ott van a házi sütés varázsa és a természetes ízek gazdagsága.
Az ár 0,3 kg-ra van kikalkulálva, de mérés után válik véglegessé, amelyet csomagolás után a rendszer e-mailben kiküld.
Zárás szerda 17:00 Ez a pite a friss túró krémességét és az áfonya gyümölcsös savanykásságát ötvözi. Omlós tésztában sütve, minden szelet a házi sütés örömét és a természetes ízek gazdagságát hozza el az asztalra.
10 db vegyes méretű házitojás, mindenféle adalékanyagtól mentesek. A Kálvária Farmról!
Édes tejszínből készült friss vaj. A tej szeparációja után, a kellő ízek elérése érdekében a tejszínt a megfelelő hőfokon pasztörizáljuk, majd szellőztetés után hűtőben érleljük. Ez az érlelési folyamat lehetővé teszi a köpülést, amit követően a vajat azonnal csomagoljuk 200 grammos kiszerelésben kapható, a szállítás miatt zárt pohárba csomagoljuk. Eltarthatóságát 10 napig szavatoljuk. XXII. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál - arany minősítés
A hideg időszakban gyártott máriatövismag-olaj hidegben bekocsonyásodhat, ezért ilyenkor inkább ne tegyük a hűtőbe, hanem szobahőmérsékleten tároljuk, hogy könnyebb legyen kiönteni. A minőséget ez a kocsonyásodás nem befolyásolja. Ajánlott fogyasztási mennyiség: 1teáskanál/nap. A máriatövismag jellemzői, hatásai: • Magjának főbb hatóanyagai: szilimarin nevű flavolignán keverék, flavonoidok, szterolok. • Főbb hatásai: májkárosító anyagok hatását kivédő, májvédő és a májsejtek újraképződését elősegítő. • Felhasználás: a termést túlzott mértékű italfogyasztás, vegyszerek, gyógyszer- és galócamérgezésben, heveny és akut májgyulladás, ill. májzsugorodás kezelésére alkalmas készítményekben. Forrás: Babulka Péter: Ismerjük fel a termesztett gyógy- és fűszernövényeket! Máriatövismag-olaj A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya a máriatövist a 2013-as év gyógynövényévé választotta. „Ez a növény annak köszönheti nevét, hogy levelein tipikus fehér mintázat fi gyelhető meg, amely a hagyomány szerint Szűz Mária teje. A máriatövis magjait mindenekelőtt az epeelválasztás fokozására és a máj méregtelenítésére vagy erősítésére használják fel, de lázcsillapító és étvágygerjesztő gyógyszerként is alkalmazzák.” Hans W. Kothe: 1000 gyógynövény Származási hely: Magyarország Összetevék: Hidegen sajtolt 100%-os máriatövismag-olaj 200 ml
Enyhén kesernyés, pikáns íze miatt felhasználható salátákhoz, zöldségekhez és hidegkonyhai készítményekhez. A lenmagból kisajtolt olaj biológiailag nagyon értékes: az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj. Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód természetes forrása. Származási hely: Magyarország Összetevék: 100% hidegen sajtolt lenmagolaj
Enyhén kesernyés, pikáns íze miatt felhasználható salátákhoz, zöldségekhez és hidegkonyhai készítményekhez. A lenmagból kisajtolt olaj biológiailag nagyon értékes: az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj. Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód természetes forrása. Származási hely: Magyarország Összetevék: 100% hidegen sajtolt lenmagolaj
Péksüteményekbe, kenyérbe, süteményekbe sütve, salátákhoz illetve gyümölcslevesekhez is felhasználható. Kenyérre is csurgathatjuk, natúran is fogyasztható napi 1-2 teáskanállal. Magas vitamin és ásványi anyag tartalmú. A mákolaj aminosavakban, többszörösen telítetlen omega 6 zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag. Jótékony hatásai: - A csontozat elsőszámú természetes segítője, megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. A mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalcium hatékony beépülését a csontokba. - Elősegíti a magas vérnyomás csökkenését. - Kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása. - Normalizálja a vér koleszterinszintjét. - Jótékony hatása kimutatott a sebek gyógyulásánál. - Növeli a szellemi teljesítőképességet. - Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású. [ forrás: Kovács József: Az olajok gyógyító ereje. Bp.:Kinizsi nyomda, 2011, 15p.] Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% hidegen sajtolt mákolaj
Péksüteményekbe, kenyérbe, süteményekbe sütve, salátákhoz illetve gyümölcslevesekhez is felhasználható. Kenyérre is csurgathatjuk, natúran is fogyasztható napi 1-2 teáskanállal. Magas vitamin és ásványi anyag tartalmú. A mákolaj aminosavakban, többszörösen telítetlen omega 6 zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag. Jótékony hatásai: - A csontozat elsőszámú természetes segítője, megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. A mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalcium hatékony beépülését a csontokba. - Elősegíti a magas vérnyomás csökkenését. - Kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása. - Normalizálja a vér koleszterinszintjét. - Jótékony hatása kimutatott a sebek gyógyulásánál. - Növeli a szellemi teljesítőképességet. - Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású. [ forrás: Kovács József: Az olajok gyógyító ereje. Bp.:Kinizsi nyomda, 2011, 15p.] Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% hidegen sajtolt mákolaj