Adalékanyagoktól mentes, magas ásványi anyag tartalmú, vegyes szemcseméretű étkezési só. Mechanikai őrléssel, bevizsgálási tanúsítvánnyal. Származási hely: Erdély (Románia)
Összetevők: erdélyi só, fűszerek (bazsalikom morzsolt, rozmaring őrölt, kömény őrölt, kakukkfű morzsolt, koriander őrölt, majoranna morzsolt, oregánó morzsolt) Származási hely: Magyarország Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 372 kJ / 88 kcal Zsír: 0,7 g - amelyből telített zsírsav: 0,1 g Szénhidrát: 16 g - amelyből cukrok: 1 g Rost: 4,3 g Fehérje: 2,7 g Só: 69,1 g Nátrium: 27,6 g
Adalékanyag mentes sertés sült fűszerkeverék Összetevők: erdélyi só, fűszerek (különleges f.paprika őrlemény, fokhagymapor, feketebors őrölt, kömény őrölt, koriander őrölt) Származási hely: Magyarország Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 372 kJ / 88 kcal Zsír: 0,7 g - amelyből telített zsírsav: 0,1 g Szénhidrát: 16 g - amelyből cukrok: 1 g Rost: 4,3 g Fehérje: 2,7 g Só: 69,1 g Nátrium: 27,6 g
Adalékanyag mentes szárnyas sült fűszerkeverék. Összetevők: erdélyi só, vöröshagymapor, fokhagyma granulátum, dextroz (szőlőcukor), paprika különleges, feketebors őrölt Származási hely: Magyarország Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 372 kJ / 88 kcal Zsír: 0,7 g - amelyből telített zsírsav: 0,1 g Szénhidrát: 16 g - amelyből cukrok: 1 g Rost: 4,3 g Fehérje: 2,7 g Só: 69,1 g Nátrium: 27,6 g
Származási hely: EU Összetevők: citromsav Enyhén savas kémhatású vegyület, mely tökéletes konyhai gépek, műanyag felületek, csempék, csaptelepek vízkő mentesítésére. Teljesen ártalmatlan vegyület, mégis legalább olyan hatásos takarítószer, mint az ecet. Alkalmazható befőzésre, savanyításra is. Útmutató: Egy kevés citromsavat szivacsra téve dörzsöljük át az érintett felületeket, vagy akár úgy is felhasználhatjuk, ha fél liter vízhez 1 evőkanállal teszünk majd, ezzel az oldattal fújjuk vagy töröljük át a területet. Vízköves vízforralóba tegyünk pár kanál citromsavat, engedjünk hozzá egy kis vizet, majd kapcsoljuk be. Ha felforrt öntsük ki majd öblítsük ki a forralót. Az eredmény magáért beszél!
Felhasználási javaslat: levesekbe, grízgaluskába, hústöltelékhez Származási hely: Magyarország Összetevők: erdélyi étkezési só, szárított zöldségek (sárgarépa dara, paszternák dara, vöröshagyma dara, burgonyadara, petrezselyemlevél, póréhagyma dara), őrölt feketebors, őrölt szerecsendió, kukoricakeményítő, színezék: B2 vitamin.
A többszörösen díjnyertes Szegedi fűszerpaprika őrlemény füstölt változata. Bükkfával füstölt, minőségi termék. Magyar alapanyagból készült, hagyományos malomköves őröléssel előállított, I. osztályú fűszerpaprika őrlemény, mely magas festékanyag tartalommal és kellemes ízzel rendelkezik. A füstölt paprikával készült ételeknek kellemes, füstös ízt ad ez az őrlemény. Tárolás: száraz, hűvös, fénytől védett helyen Származási hely: Magyarország Összetevők: Szegedi füstölt fűszerpaprika őrlemény - édes
Többszörösen díjnyertes fűszerpaprika. A Magyar Gasztronómiai Egyesület 2015-ös fűszerpaprika tesztjének 1. helyezettje lett ez a fűszerpaprika. 2016-ban a Szatymazi Gazdakör, a NAIK ZÖKO Szegedi Kutató Állomása, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete és az MTA Kertészeti Albizottsága által Szatymazon (Szeged mellett) rendezett vak tesztes fűszerpaprika verseny 1. helyezettje. Ön biztos lehet benne, hogy 100% magyar alapanyagból készült, kiváló minőségű, magas festéktartalommal bíró fűszerpaprika őrleményt kap kézhez, amennyiben ezt a terméket választja. Büszkék vagyunk rá, hogy 2015-től a Szegedi Paprika is bekerült a Hungarikumok közé, így ez a kiváló, magyar fűszer is elnyerte méltó elismerését és öregbítheti jó hírnevünket a világban. A Szegedi paprika őrlemény minőségét meghatározó kulcsfontosságú elemek: Szegedi paprika fajták, Szegedi tájkörzet természetföldrajzi sajátosságai, gondos mezőgazdaasági technológiai műveletek, és betakarítás, utóérlelés, jól szabályozott korszerű szárítási technológia, hagyományos köves malom őrlés. A fűszerpaprika egyik legfontosabb kereskedelmi- és használati értékét (színezőképességét) jellemző paraméter az ASTA szinezéktartalom. (Az ASTA színezéktartalom laboratóriumban fotometriásan mérhető paraméter.) A Szegedi fűszerpaprika őrlemény esetében az "Oltalom alatt álló eredetmegjelölés" vagy "OEM" azt jelenti, hogy a vetőmagtól kezdődően (kizárólag szegedi paprika fajták felhasználásával) a végső fogyasztói kiszerelésbe kerülő őrleményig minden termelési, és technológiai műveletet a Szegedi fűszerpaprika tájkörzetben kell végrehajtani ellenőrzött feltételek mellett. A földrajzi árujelzők, kapcsolódó közösségi szimbólumok csomagoláson történő feltüntetése a fogyasztó számára lehetővé teszi ezen termékek könnyebb azonosíthatóságát az olcsó és alacsonyabb minőséget képviselő "tömegáruk" között, továbbá garanciát jelentenek a termék eredetére és hagyományoknak megfelelő kiemelkedő minőségre. Tárolás: száraz, hűvös, fénytől védett helyen Származási hely: Magyarország Összetevők: Szegedi fűszerpaprika őrlemény
Étkezési minőségű szódabikarbóna. Származási hely: EU Összetevők: nátrium-hidrogén-karbonát Nátrium-hidrogén-karbonát, ismertebb nevén szódabikarbóna. A környezetre teljesen ártalmatlan, vízben jól oldódó, enyhén lúgos kémhatású só. Remekül alkalmazható pl. száj, kéz-és lábápolásra. Lúgos hatásának köszönhetően semlegesíti a savakat, így gyomorégésre is jó, de izzadásgátlásra és szagtalanításra is kitűnő! Takarítószerként használható pl. kávé, teafolt kiszedésére ruhákból, makacs zsíros szennyeződések tisztítására edényekről, sütőről. És még rengeteg más dologra is használhatjuk, íme néhány ötlet: Útmutató: Gyomorégésre, savtúltengésre kiválóan alkalmas egy pohár szódabikarbónás víz. Fáradt lábunkat beáztathatjuk szódabikarbónás meleg vízbe. Cipőbe szórva kiválóan szagtalanít, illetve a nedvességet is magába szívja. Ha hűtőnkben kellemetlen szagot érzünk, tegyünk egy kis tálba a hűtő aljába. Takarítás szempontjából is számtalan helyzetben remekel, mint például: súrolószerként, zsíros edények, sportfelszerelés, gyermekruhák, ezüst evőeszközök tisztítására, sőt még autómosásra is alkalmas.