100% adalékanyag mentes búza rétesliszt magyar gabonából őrölve. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes búza rétesliszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 1 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 71 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 3,2 g Fehérje: 9,7 g Só: 0 g
100% adalékanyag mentes búzaliszt magyar gabonából őrölve Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes félbarna búzaliszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1400 kJ/334,4 kcal Zsír 1,2 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 70 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 3,5 g Fehérje: 9 g Só: 0 g
100% adalékanyag mentes búzaliszt magyar gabonából őrölve. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes félbarna búzaliszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 2,7 g amelyből telített zsírsav: 0,8 g Szénhidrát: 60 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 12,8 g Fehérje: 11,7 g Só: 0 g
100% adalékanyag mentes búzafinomliszt magyar gabonából őrölve Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes búzaliszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 1 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 71 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 3,2 g Fehérje: 9,8 g Só: 0 g
100% adalékanyag mentes búzafinomliszt magyar gabonából őrölve Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes búzaliszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 1 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 71 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 3,2 g Fehérje: 9,8 g Só: 0 g
100% adalékanyag mentes búzaliszt magyar gabonából őrölve. Hagyományos kenyérsütéshez, kelt tésztákhoz. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes búzaliszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 71 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 3,2 g Fehérje: 9,8 g Só: 0 g
100% adalékanyag mentes búzaliszt magyar gabonából őrölve. Hagyományos kenyérsütéshez, kelt tésztákhoz. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes búzaliszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 71 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 3,2 g Fehérje: 9,8 g Só: 0 g
100% adalékanyag mentes búzadara magyar gabonából. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes búzadara Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 1 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 73 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 4,1 g Fehérje: 9,4 g Só: 0 g
FRIGYES a mohácsi Garat malom és a pécsi BIOM (köves biomalom) frigyéből született lisztházasítás, melyet kifejezetten kovászos kenyerek sütéséhez alkottak. A Garat malom kenyérlisztjének és a BIOM BIO-100-as teljes kiőrlésű búzalisztjének tökéletes összefonódása. FRIGYES a mohácsi Garat malom és a pécsi BIOM (köves biomalom) frigyéből született lisztházasítás, melyet kifejezetten kovászos kenyerek sütéséhez alkottak. A Garat malom kenyérlisztjének és a BIOM BIO-100-as teljes kiőrlésű búzalisztjének tökéletes összefonódása. A tradicionális kövesmalmi eljárással, több búzafajta egyidejű őrlésével készült BIO-100 liszt a feldolgozás módjából kifolyólag élelmi rostokban és tápanyagokban gazdagabb, intenzívebb íz világú őrlemény. Úgy alkották meg közös lisztjüket, hogy a lehető legjobban érvényesüljenek az összetevők áldásos hatásai: azaz a végeredmény még kellőképpen légies, könnyed legyen, ugyanakkor ízben, tápanyagban gazdagabb kenyerek születhessenek a konyhában. A FRIGYESsel egy egészségesebb, komplexebb teljesen új ízvilágú alternatívát kínálunk a kenyérsütéshez. Mindemellett természetesen csak a képzelet szabhat határt arra, hogy mi mindenhez használható fel. Származási hely: Magyarország Adalékanyag mentes, glutént tartalmaz. Száraz, hűvös helyen tartandó. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1577 kJ/377 kcal Zsír 1,5 g amelyből telített zsírsav: 0 g Szénhidrát: 69,8 g amelyből cukrok: 1,5 g Rost: 0,75 g Fehérje: 14,2 g Só: 0,02 g
Az Egyiptomból származó kamutot – nem véletlenül – a gabonafélék fáraójának is nevezik. Egyike azon kevés gabonafajoknak, amelyek nem mutálódtak más gabonafélékkel, nem nemesítették és kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik. Az édeskés, vajas, mogyorós ízzel bíró kamut ásványi anyagokban, esszenciális aminosavakban, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban is bővelkedik. A közönséges búzához képest 20-40%-kal több fehérjét tartalmaz. A héjában, illetve a magbelsőben élelmi rostokat, cellulózt, lignint és pektint találunk. Kiváló E-vitamin-, riboflavin- (B2-vitamin), niacin-, tiamin- (B1-vitamin), magnézium-, cink-, vas-, és szelénforrás. Számos édes vagy savanykás gabonaételhez felhasználható, így müzlibe, kenyerek, pékáruk sütéséhez, emellett főzésre , vagdaltak lazításához, vagy akár tésztakészítésre is. Utóbbi tojás nélkül is sikeres lehet a kamut jelentős sikértartalmának is köszönhetően. Mivel glikémiás indexe alacsony (GI: 45), a belőle készített termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek, diétázók étrendjébe. Kedvező hatással van az immunrendszerre, könnyen emészthető, alkalmas a gyomor problémákkal szenvedők részére is. Segít a májnak a méregtelenítésben. (Forrás: wikipédia,azizlelo.hu) Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes kamut finomliszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1362 kJ/321 kcal Zsír 2,2 g amelyből telített zsírsav: 0,0 g Szénhidrát: 59 g amelyből cukrok: 0,0 g Rost: 3,4 g Fehérje: 16 g Só: 0,01 g
Mi is az a Királybúza? A Királybúza egy teljesen új MAGYAR NEMESÍTÉSŰ faj, lényegében fajhibrid. A spelta és a dicoccum (más szóval a tönke búza, melyből a durum is származik) keresztezett származéka. Egyesült benne a széles és nagyon széles genetikai háttér, ami az elmúlt időszak vizsgálatai szerint még szélesebb genetikát is eredményezett. Az új fajban egyesült a tönköly ÉLETREVALÓSÁGA, ROBOSZTUSSÁGA, igen MAGAS FEHÉRJETARTALMA a tönke búza keménységével, kiválóan RUGALMAS SIKÉR-SZERKEZETével és a rendkívüli szárazságtűrésével. Gasztronómiai és élelmiszer-egészségügyi jellemzők - A klasszikus értelmű minőségben vetekszik vagy jobb a kanadai tavaszi búzáknál. - A2-A1 sütőipari tulajdonságok (magyar szabvány szerint), - A Királybúza termesztéséhez műtrágya felhasználása nem ajánlott, ezért lisztjei nem „mérgezőek”. - Magasabb fehérjetartalma (a közönséges búzáét általában 25-50%-al haladja meg) és a testazonosabb aminosav-szerkezete miatt az ebből készült termékek (kenyér, péksütemény, tészták stb.) erősítő és egészség-megőrzőtulajdonságokkal bírnak. - Ezeknek a liszteknek ízűk van – nem ízetlen, porszerűek – van egy különleges kulináris élvezetet adó jellegük, igazi gasztronómiai kiválóság. - A királybúza lisztek színe a közönséges lisztekétől eltérően nem fehér vagy szürkésfehér (BL-80, BL-112), hanem világossárgás a benne lévő természetes karotin festékanyag miatt. - Kiváló száraz tészta alapanyag is a benne levő tönke vérvonal miatt, lényegében a durumot is fölözi beltartalmában. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 71 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 3,5 g Fehérje: 9,7 g Só: 0 g
Süteményekhez, tejbegrízhez és grízgaluskához is ajánljuk. Búzadaráinkat őrlés közben szedjük ki a malomból, mivel daragéppel nem rendelkezünk. A nagy malmi daráknál apróbb szemcséjű, enyhén korpázott búzadaránk tökéletes eleme egy finom krémes tejbegríznek. Felhasználhatjuk sütikhez, császármorzsához, de a pizzatésztát is szuperül feldobja. Mi is az a Királybúza? A Királybúza egy teljesen új MAGYAR NEMESÍTÉSŰ faj, lényegében fajhibrid. A spelta és a dicoccum (más szóval a tönke búza, melyből a durum is származik) keresztezett származéka. Egyesült benne a széles és nagyon széles genetikai háttér, ami az elmúlt időszak vizsgálatai szerint még szélesebb genetikát is eredményezett. Az új fajban egyesült a tönköly ÉLETREVALÓSÁGA, ROBOSZTUSSÁGA, igen MAGAS FEHÉRJETARTALMA a tönke búza keménységével, kiválóan RUGALMAS SIKÉR-SZERKEZETével és a rendkívüli szárazságtűrésével. Gasztronómiai és élelmiszer-egészségügyi jellemzők - A klasszikus értelmű minőségben vetekszik vagy jobb a kanadai tavaszi búzáknál. - A2-A1 sütőipari tulajdonságok (magyar szabvány szerint), - A Királybúza termesztéséhez műtrágya felhasználása nem ajánlott, ezért lisztjei nem „mérgezőek”. - Magasabb fehérjetartalma (a közönséges búzáét általában 25-50%-al haladja meg) és a testazonosabb aminosav-szerkezete miatt az ebből készült termékek (kenyér, péksütemény, tészták stb.) erősítő és egészség-megőrző tulajdonságokkal bírnak. - Ezeknek a liszteknek ízűk van – nem ízetlen, porszerűek – van egy különleges kulináris élvezetet adó jellegük, igazi gasztronómiai kiválóság. - A királybúza lisztek színe a közönséges lisztekétől eltérően nem fehér vagy szürkésfehér (BL-80, BL-112), hanem világossárgás a benne lévő természetes karotin festékanyag miatt. - Kiváló száraz tészta alapanyag is a benne levő tönke vérvonal miatt, lényegében a durumot is fölözi beltartalmában. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes királybúza dara Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 1 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 73 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 4,1 g Fehérje: 9,4 g Só: 0 g