Az ÉN Kosaram Vásárlói Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Lisztek, lisztkeverékek

...

Garat malom - BFF-55 Búza rétesliszt 1 kg

  100% adalékanyag mentes búza rétesliszt magyar gabonából őrölve. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes búza rétesliszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 1 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 71 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 3,2 g Fehérje: 9,7 g Só: 0 g

930 Ft / db
930 Ft/kg
...

Garat malom - BL-112 Búzakenyérliszt-félfehér 1 kg

100% adalékanyag mentes búzaliszt magyar gabonából őrölve Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes félbarna búzaliszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1400 kJ/334,4 kcal Zsír 1,2 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 70 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 3,5 g Fehérje: 9 g Só: 0 g

930 Ft / db
930 Ft/kg
...

Garat malom - BL-200 Teljeskiőrlésű búzaliszt 1 kg

  100% adalékanyag mentes búzaliszt magyar gabonából őrölve. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes félbarna búzaliszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 2,7 g amelyből telített zsírsav: 0,8 g Szénhidrát: 60 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 12,8 g Fehérje: 11,7 g Só: 0 g

930 Ft / db
930 Ft/kg
...

Garat malom - BL-65 Búzafinomliszt 1 kg

100% adalékanyag mentes búzafinomliszt magyar gabonából őrölve Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes búzaliszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 1 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 71 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 3,2 g Fehérje: 9,8 g Só: 0 g

790 Ft / db
790 Ft/kg
...

Garat malom - BL-65 Búzafinomliszt 5 kg

100% adalékanyag mentes búzafinomliszt magyar gabonából őrölve Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes búzaliszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 1 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 71 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 3,2 g Fehérje: 9,8 g Só: 0 g

3950 Ft / db
790 Ft/kg
...

Garat malom - Kamut finomliszt 1 kg

Az Egyiptomból származó kamutot – nem véletlenül – a gabonafélék fáraójának is nevezik. Egyike azon kevés gabonafajoknak, amelyek nem mutálódtak más gabonafélékkel, nem nemesítették és kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik.  Az édeskés, vajas, mogyorós ízzel bíró kamut ásványi anyagokban, esszenciális aminosavakban, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban is bővelkedik. A közönséges búzához képest 20-40%-kal több fehérjét tartalmaz. A héjában, illetve a magbelsőben élelmi rostokat, cellulózt, lignint és pektint találunk. Kiváló E-vitamin-, riboflavin- (B2-vitamin), niacin-, tiamin- (B1-vitamin), magnézium-, cink-, vas-, és szelénforrás.  Számos édes vagy savanykás gabonaételhez felhasználható, így müzlibe, kenyerek, pékáruk sütéséhez, emellett főzésre , vagdaltak lazításához, vagy akár tésztakészítésre is. Utóbbi tojás nélkül is sikeres lehet a kamut jelentős sikértartalmának is köszönhetően. Mivel glikémiás indexe alacsony (GI: 45), a belőle készített termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek, diétázók étrendjébe.  Kedvező hatással van az immunrendszerre, könnyen emészthető, alkalmas a gyomor problémákkal szenvedők részére is.  Segít a májnak a méregtelenítésben. (Forrás: wikipédia,azizlelo.hu)   Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes kamut finomliszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1362 kJ/321 kcal Zsír 2,2 g amelyből telített zsírsav: 0,0 g Szénhidrát: 59 g amelyből cukrok: 0,0 g Rost: 3,4 g Fehérje: 16 g Só: 0,01 g

1350 Ft / db
1350 Ft/kg
...

Garat malom - KFF Királybúza rétesliszt 1 kg

Mi is az a Királybúza? A Királybúza egy teljesen új MAGYAR NEMESÍTÉSŰ faj, lényegében fajhibrid. A spelta és a dicoccum (más szóval a tönke búza, melyből a durum is származik) keresztezett származéka. Egyesült benne a széles és nagyon széles genetikai háttér, ami az elmúlt időszak vizsgálatai szerint még szélesebb genetikát is eredményezett. Az új fajban egyesült a tönköly ÉLETREVALÓSÁGA, ROBOSZTUSSÁGA, igen MAGAS FEHÉRJETARTALMA a tönke búza keménységével, kiválóan RUGALMAS SIKÉR-SZERKEZETével és a rendkívüli szárazságtűrésével. Gasztronómiai és élelmiszer-egészségügyi jellemzők - A klasszikus értelmű minőségben vetekszik vagy jobb a kanadai tavaszi búzáknál. - A2-A1 sütőipari tulajdonságok (magyar szabvány szerint), - A Királybúza termesztéséhez műtrágya felhasználása nem ajánlott, ezért lisztjei nem „mérgezőek”. - Magasabb fehérjetartalma (a közönséges búzáét általában 25-50%-al haladja meg) és a testazonosabb aminosav-szerkezete miatt az ebből készült termékek (kenyér, péksütemény, tészták stb.) erősítő és egészség-megőrzőtulajdonságokkal bírnak. - Ezeknek a liszteknek ízűk van – nem ízetlen, porszerűek – van egy különleges kulináris élvezetet adó jellegük, igazi gasztronómiai kiválóság. - A királybúza lisztek színe a közönséges lisztekétől eltérően nem fehér vagy szürkésfehér (BL-80, BL-112), hanem világossárgás a benne lévő természetes karotin festékanyag miatt. - Kiváló száraz tészta alapanyag is a benne levő tönke vérvonal miatt, lényegében a durumot is fölözi beltartalmában. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 71 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 3,5 g Fehérje: 9,7 g Só: 0 g

980 Ft / db
980 Ft/kg
...

Garat malom - Királybúza dara 1 kg

Süteményekhez, tejbegrízhez és grízgaluskához is ajánljuk. Búzadaráinkat őrlés közben szedjük ki a malomból, mivel daragéppel nem rendelkezünk. A nagy malmi daráknál apróbb szemcséjű, enyhén korpázott búzadaránk tökéletes eleme egy finom krémes tejbegríznek. Felhasználhatjuk sütikhez, császármorzsához, de a pizzatésztát is szuperül feldobja. Mi is az a Királybúza? A Királybúza egy teljesen új MAGYAR NEMESÍTÉSŰ faj, lényegében fajhibrid. A spelta és a dicoccum (más szóval a tönke búza, melyből a durum is származik) keresztezett származéka. Egyesült benne a széles és nagyon széles genetikai háttér, ami az elmúlt időszak vizsgálatai szerint még szélesebb genetikát is eredményezett. Az új fajban egyesült a tönköly ÉLETREVALÓSÁGA, ROBOSZTUSSÁGA, igen MAGAS FEHÉRJETARTALMA a tönke búza keménységével, kiválóan RUGALMAS SIKÉR-SZERKEZETével és a rendkívüli szárazságtűrésével. Gasztronómiai és élelmiszer-egészségügyi jellemzők - A klasszikus értelmű minőségben vetekszik vagy jobb a kanadai tavaszi búzáknál. - A2-A1 sütőipari tulajdonságok (magyar szabvány szerint), - A Királybúza termesztéséhez műtrágya felhasználása nem ajánlott, ezért lisztjei nem „mérgezőek”. - Magasabb fehérjetartalma (a közönséges búzáét általában 25-50%-al haladja meg) és a testazonosabb aminosav-szerkezete miatt az ebből készült termékek (kenyér, péksütemény, tészták stb.) erősítő és egészség-megőrző tulajdonságokkal bírnak. - Ezeknek a liszteknek ízűk van – nem ízetlen, porszerűek – van egy különleges kulináris élvezetet adó jellegük, igazi gasztronómiai kiválóság. - A királybúza lisztek színe a közönséges lisztekétől eltérően nem fehér vagy szürkésfehér (BL-80, BL-112), hanem világossárgás a benne lévő természetes karotin festékanyag miatt. - Kiváló száraz tészta alapanyag is a benne levő tönke vérvonal miatt, lényegében a durumot is fölözi beltartalmában. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes királybúza dara Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1429 kJ/337 kcal Zsír 1 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 73 g amelyből cukrok: 0,2 g Rost: 4,1 g Fehérje: 9,4 g Só: 0 g

980 Ft / db
980 Ft/kg
...

Garat malom-KBL-100 fehér Királybúza liszt 1 kg

Mi is az a Királybúza? A Királybúza egy teljesen új MAGYAR NEMESÍTÉSŰ faj, lényegében fajhibrid. A spelta és a dicoccum (más szóval a tönke búza, melyből a durum is származik) keresztezett származéka. Egyesült benne a széles és nagyon széles genetikai háttér, ami az elmúlt időszak vizsgálatai szerint még szélesebb genetikát is eredményezett. Az új fajban egyesült a tönköly ÉLETREVALÓSÁGA, ROBOSZTUSSÁGA, igen MAGAS FEHÉRJETARTALMA a tönke búza keménységével, kiválóan RUGALMAS SIKÉR-SZERKEZETével és a rendkívüli szárazságtűrésével. Gasztronómiai és élelmiszer-egészségügyi jellemzők - A klasszikus értelmű minőségben vetekszik vagy jobb a kanadai tavaszi búzáknál. - A2-A1 sütőipari tulajdonságok (magyar szabvány szerint), - A Királybúza termesztéséhez műtrágya felhasználása nem ajánlott, ezért lisztjei nem „mérgezőek”. - Magasabb fehérjetartalma (a közönséges búzáét általában 25-50%-al haladja meg) és a testazonosabb aminosav-szerkezete miatt az ebből készült termékek (kenyér, péksütemény, tészták stb.) erősítő és egészség-megőrző tulajdonságokkal bírnak. - Ezeknek a liszteknek ízűk van – nem ízetlen, porszerűek – van egy különleges kulináris élvezetet adó jellegük, igazi gasztronómiai kiválóság. - A királybúza lisztek színe a közönséges lisztekétől eltérően nem fehér vagy szürkésfehér (BL-80, BL-112), hanem világossárgás a benne lévő természetes karotin festékanyag miatt. - Kiváló száraz tészta alapanyag is a benne levő tönke vérvonal miatt, lényegében a durumot is fölözi beltartalmában. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 64,5 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 16,2 g Só: 0 g

940 Ft / db
940 Ft/kg
...

Garat malom-KBL-100 fehér Királybúza liszt 5 kg

Mi is az a Királybúza? A Királybúza egy teljesen új MAGYAR NEMESÍTÉSŰ faj, lényegében fajhibrid. A spelta és a dicoccum (más szóval a tönke búza, melyből a durum is származik) keresztezett származéka. Egyesült benne a széles és nagyon széles genetikai háttér, ami az elmúlt időszak vizsgálatai szerint még szélesebb genetikát is eredményezett. Az új fajban egyesült a tönköly ÉLETREVALÓSÁGA, ROBOSZTUSSÁGA, igen MAGAS FEHÉRJETARTALMA a tönke búza keménységével, kiválóan RUGALMAS SIKÉR-SZERKEZETével és a rendkívüli szárazságtűrésével. Gasztronómiai és élelmiszer-egészségügyi jellemzők - A klasszikus értelmű minőségben vetekszik vagy jobb a kanadai tavaszi búzáknál. - A2-A1 sütőipari tulajdonságok (magyar szabvány szerint), - A Királybúza termesztéséhez műtrágya felhasználása nem ajánlott, ezért lisztjei nem „mérgezőek”. - Magasabb fehérjetartalma (a közönséges búzáét általában 25-50%-al haladja meg) és a testazonosabb aminosav-szerkezete miatt az ebből készült termékek (kenyér, péksütemény, tészták stb.) erősítő és egészség-megőrző tulajdonságokkal bírnak. - Ezeknek a liszteknek ízűk van – nem ízetlen, porszerűek – van egy különleges kulináris élvezetet adó jellegük, igazi gasztronómiai kiválóság. - A királybúza lisztek színe a közönséges lisztekétől eltérően nem fehér vagy szürkésfehér (BL-80, BL-112), hanem világossárgás a benne lévő természetes karotin festékanyag miatt. - Kiváló száraz tészta alapanyag is a benne levő tönke vérvonal miatt, lényegében a durumot is fölözi beltartalmában. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 64,5 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 16,2 g Só: 0 g

4700 Ft / db
940 Ft/kg
...

Garat malom-TBL-200 Teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt 1 kg

A teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztünk rostban gazdag, tartalmazza a búzaszem összes alkotórészét.Tökéletesen beilleszthető egy diétás étrendbe is. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1424 kJ/337 kcal Zsír 1,7 g amelyből telített zsírsav: 0,5 g Szénhidrát: 60,6 g amelyből cukrok: 1 g Rost: 10,4 g Fehérje: 14,6 g Só: 0 g

1090 Ft / db
1090 Ft/kg
...

Kukutyin Műhely 12 gabonás teljes kiőrlésű búzaliszt 2 kg

A Kukutyin Műhely organikus gazdaság 12 gabonás teljes kiőrlésű búzalisztje.   A Szabó testvérek 2010 környékén kezdték el a gazdálkodást Ferencszálláson, az édesapjuktól átvett 3 hektáros területen. 2015-ben csatlakoztak a Biokontroll Nonprofit Kft-hez. Az előírások betartása nem jelentett nekik nehézséget, mivel előtte sem használtak vegyszert és műtrágyát. Jelenleg 6 fajta gabonából készítenek több mint 10 féle lisztet. A bánkúti búza mellett tönköly, tönke, alakor, rozs és kamut is szépen terem a Maros menti földben.   „A terményeinket -TMMG -talajmegújító gazdálkodási technológiák segítségével termeljük, és igyekszünk a talajéletet helyreállítani.”

1690 Ft / db
338 Ft/kg