Mások ezeket rendelték






Garat malom - FRIGYES kovászos kenyér liszt házasítás 1 kg
FRIGYES a mohácsi Garat malom és a pécsi BIOM (köves biomalom) frigyéből született lisztházasítás, melyet kifejezetten kovászos kenyerek sütéséhez alkottak. A Garat malom kenyérlisztjének és a BIOM BIO-100-as teljes kiőrlésű búzalisztjének tökéletes összefonódása. FRIGYES a mohácsi Garat malom és a pécsi BIOM (köves biomalom) frigyéből született lisztházasítás, melyet kifejezetten kovászos kenyerek sütéséhez alkottak. A Garat malom kenyérlisztjének és a BIOM BIO-100-as teljes kiőrlésű búzalisztjének tökéletes összefonódása. A tradicionális kövesmalmi eljárással, több búzafajta egyidejű őrlésével készült BIO-100 liszt a feldolgozás módjából kifolyólag élelmi rostokban és tápanyagokban gazdagabb, intenzívebb íz világú őrlemény. Úgy alkották meg közös lisztjüket, hogy a lehető legjobban érvényesüljenek az összetevők áldásos hatásai: azaz a végeredmény még kellőképpen légies, könnyed legyen, ugyanakkor ízben, tápanyagban gazdagabb kenyerek születhessenek a konyhában. A FRIGYESsel egy egészségesebb, komplexebb teljesen új ízvilágú alternatívát kínálunk a kenyérsütéshez. Mindemellett természetesen csak a képzelet szabhat határt arra, hogy mi mindenhez használható fel. Származási hely: Magyarország Adalékanyag mentes, glutént tartalmaz. Száraz, hűvös helyen tartandó. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1577 kJ/377 kcal Zsír 1,5 g amelyből telített zsírsav: 0 g Szénhidrát: 69,8 g amelyből cukrok: 1,5 g Rost: 0,75 g Fehérje: 14,2 g Só: 0,02 g






Garat malom-KBL-100 fehér Királybúza liszt 5 kg
Mi is az a Királybúza? A Királybúza egy teljesen új MAGYAR NEMESÍTÉSŰ faj, lényegében fajhibrid. A spelta és a dicoccum (más szóval a tönke búza, melyből a durum is származik) keresztezett származéka. Egyesült benne a széles és nagyon széles genetikai háttér, ami az elmúlt időszak vizsgálatai szerint még szélesebb genetikát is eredményezett. Az új fajban egyesült a tönköly ÉLETREVALÓSÁGA, ROBOSZTUSSÁGA, igen MAGAS FEHÉRJETARTALMA a tönke búza keménységével, kiválóan RUGALMAS SIKÉR-SZERKEZETével és a rendkívüli szárazságtűrésével. Gasztronómiai és élelmiszer-egészségügyi jellemzők - A klasszikus értelmű minőségben vetekszik vagy jobb a kanadai tavaszi búzáknál. - A2-A1 sütőipari tulajdonságok (magyar szabvány szerint), - A Királybúza termesztéséhez műtrágya felhasználása nem ajánlott, ezért lisztjei nem „mérgezőek”. - Magasabb fehérjetartalma (a közönséges búzáét általában 25-50%-al haladja meg) és a testazonosabb aminosav-szerkezete miatt az ebből készült termékek (kenyér, péksütemény, tészták stb.) erősítő és egészség-megőrző tulajdonságokkal bírnak. - Ezeknek a liszteknek ízűk van – nem ízetlen, porszerűek – van egy különleges kulináris élvezetet adó jellegük, igazi gasztronómiai kiválóság. - A királybúza lisztek színe a közönséges lisztekétől eltérően nem fehér vagy szürkésfehér (BL-80, BL-112), hanem világossárgás a benne lévő természetes karotin festékanyag miatt. - Kiváló száraz tészta alapanyag is a benne levő tönke vérvonal miatt, lényegében a durumot is fölözi beltartalmában. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 64,5 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 16,2 g Só: 0 g

PASZTŐRÖZÖTT Fölözetlen tehéntej1 liter
Fölözetlen tehéntej, Rozika magyar tarka tehenünk teje, 4,0% zsírtartalommal