Rizs a magyar Alföldről, a Kőrösök völgyéből
"Azon dolgozunk, hogy a legkiválóbb minőségű rizst állítsuk elő."
A cég, a család,
a rizsföld.
Generációk hosszútávú együttműködése
A Valoryz családi vállalkozás: a termékek és szolgáltatások minőségét a folyamatos fejlődésen, a legújabb technológiák alkalmazásán és a hosszútávú partnerségek kialakításán keresztül biztosítjuk.
Valentinyi Károly, a cég alapítója az 1980-as évek közepén rizstelepek tervezése során találkozott először a rizzsel, később annak termesztésével is elkezdett foglalkozni Árvai Zsuzsanna és Molnár Orsolya segítségével. A megfelelő minőségű rizs előállítása és feldolgozása céljából saját üzemet épített, az 1993-tól működő családi vállalkozás 2002-ben vágott bele a rizsfeldolgozásba. A Valoryz tulajdonosai a feldolgozott termékeken túl magát az alapanyag fejlesztésben is részt vesznek: a rizs fajtafenntartásban is közreműködnek, egyik - több partnerrel - közösen bejelentett fajtájuk a “Fruzsina M” már termesztésbe is került. A céget mára Valentinyi Károly és Valentinyi Fruzsina, apa és lánya közösen vezetik.
Rizs a magyar Alföldről, a Kőrösök völgyéből
"Azon dolgozunk, hogy a legkiválóbb minőségű rizst állítsuk elő."
A cég, a család,
a rizsföld.
Generációk hosszútávú együttműködése
A Valoryz családi vállalkozás: a termékek és szolgáltatások minőségét a folyamatos fejlődésen, a legújabb technológiák alkalmazásán és a hosszútávú partnerségek kialakításán keresztül biztosítjuk.
Valentinyi Károly, a cég alapítója az 1980-as évek közepén rizstelepek tervezése során találkozott először a rizzsel, később annak termesztésével is elkezdett foglalkozni Árvai Zsuzsanna és Molnár Orsolya segítségével. A megfelelő minőségű rizs előállítása és feldolgozása céljából saját üzemet épített, az 1993-tól működő családi vállalkozás 2002-ben vágott bele a rizsfeldolgozásba. A Valoryz tulajdonosai a feldolgozott termékeken túl magát az alapanyag fejlesztésben is részt vesznek: a rizs fajtafenntartásban is közreműködnek, egyik - több partnerrel - közösen bejelentett fajtájuk a “Fruzsina M” már termesztésbe is került. A céget mára Valentinyi Károly és Valentinyi Fruzsina, apa és lánya közösen vezetik.
A Bio Valoryz „A” minőségű fehér rizs előnyei:
- hipoallergén
- ökológiai magyar mezőgazdaságból származó rizs
- alacsony arzén tartalom, emiatt kisgyerekek is fogyaszthatják
- vitaminok: B1, B2, B3, B6, E
- ásványi anyagok: foszfor, magnézium, cink, kálium, szelén
- sokoldalúan, egyszerűen felhasználható a konyhában
- bio termékek vásárlásával csökkentheted ökológiai lábnyomodat
Ellenőrizte a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Származási hely: Magyarország
Összetevők: 100% Bio „A” minőségű fehér rizs
|
Átlagos tápérték 100 g termékben:
|
|
Energia
|
1486kJ/350 kcal
|
|
Zsír
|
0,8 g
|
|
amelyből telített zsírsav:
|
<0,2 g |
|
Szénhidrát:
|
78 g
|
|
Fehérje:
|
7,2 g
|
|
Só:
|
<0,1 g
|
Hogyan használd?
Főzés előtt mosd meg a rizst.
Lehetőség szerint olíva olajon pirítsd meg, sózd, öntsd fel 2-szer annyi vízzel, mint amennyi a rizs mennyisége.
Forrald fel, majd tedd alacsony hőfokra a tűzhely hőfokját és fedd le.
10-15 percet alatt kész a gluténmentes magyar fehér rizs !
Extra tipp: A Fehér rizst nem csak köretként használhatod, hanem sűrítésre és levesbetétként is kiváló !