Mások ezeket rendelték






Valoryz fehér rizsliszt - magyar 1 kg
Fehér rizsliszt a magyar Alföldről, a Kőrösök völgyéből "Azon dolgozunk, hogy a legkiválóbb minőségű rizst állítsuk elő." A cég, a család, a rizsföld. Generációk hosszútávú együttműködése A Valoryz családi vállalkozás: a termékek és szolgáltatások minőségét a folyamatos fejlődésen, a legújabb technológiák alkalmazásán és a hosszútávú partnerségek kialakításán keresztül biztosítjuk. Valentinyi Károly, a cég alapítója az 1980-as évek közepén rizstelepek tervezése során találkozott először a rizzsel, később annak termesztésével is elkezdett foglalkozni Árvai Zsuzsanna és Molnár Orsolya segítségével. A megfelelő minőségű rizs előállítása és feldolgozása céljából saját üzemet épített, az 1993-tól működő családi vállalkozás 2002-ben vágott bele a rizsfeldolgozásba. A Valoryz tulajdonosai a feldolgozott termékeken túl magát az alapanyag fejlesztésben is részt vesznek: a rizs fajtafenntartásban is közreműködnek, egyik - több partnerrel - közösen bejelentett fajtájuk a “Fruzsina M” már termesztésbe is került. A céget mára Valentinyi Károly és Valentinyi Fruzsina, apa és lánya közösen vezetik. Előnyök: – hipoallergén – magyar mezőgazdaságból származó rizs – alacsony arzén tartalom, emiatt kisgyermekek is fogyaszthatják – vitaminok: B1, B2, B3, B6, E – ásványi anyagok: Foszfor, Magnézium, Cink, Kálium, Szelén – sokoldalúan, egyszerűen felhasználható a konyhában Átlagos tápérték 100 g termékben: Szárazanyag 87,7 g Energia: 1550 kJ / 370 kcal Élelmi rost: 7,59 g Zsír: 0,9 g - amelyből telített zsírsav: 0,22 g Szénhidrát: 79 g Cukortartalom invertcukorként : 0,6 g Fehérje: 6,63 Nátrium: 0,003 g Származási hely: Magyarország






Garat malom-KBL-100 fehér Királybúza liszt 1 kg
Mi is az a Királybúza? A Királybúza egy teljesen új MAGYAR NEMESÍTÉSŰ faj, lényegében fajhibrid. A spelta és a dicoccum (más szóval a tönke búza, melyből a durum is származik) keresztezett származéka. Egyesült benne a széles és nagyon széles genetikai háttér, ami az elmúlt időszak vizsgálatai szerint még szélesebb genetikát is eredményezett. Az új fajban egyesült a tönköly ÉLETREVALÓSÁGA, ROBOSZTUSSÁGA, igen MAGAS FEHÉRJETARTALMA a tönke búza keménységével, kiválóan RUGALMAS SIKÉR-SZERKEZETével és a rendkívüli szárazságtűrésével. Gasztronómiai és élelmiszer-egészségügyi jellemzők - A klasszikus értelmű minőségben vetekszik vagy jobb a kanadai tavaszi búzáknál. - A2-A1 sütőipari tulajdonságok (magyar szabvány szerint), - A Királybúza termesztéséhez műtrágya felhasználása nem ajánlott, ezért lisztjei nem „mérgezőek”. - Magasabb fehérjetartalma (a közönséges búzáét általában 25-50%-al haladja meg) és a testazonosabb aminosav-szerkezete miatt az ebből készült termékek (kenyér, péksütemény, tészták stb.) erősítő és egészség-megőrző tulajdonságokkal bírnak. - Ezeknek a liszteknek ízűk van – nem ízetlen, porszerűek – van egy különleges kulináris élvezetet adó jellegük, igazi gasztronómiai kiválóság. - A királybúza lisztek színe a közönséges lisztekétől eltérően nem fehér vagy szürkésfehér (BL-80, BL-112), hanem világossárgás a benne lévő természetes karotin festékanyag miatt. - Kiváló száraz tészta alapanyag is a benne levő tönke vérvonal miatt, lényegében a durumot is fölözi beltartalmában. Származási hely: Magyarország Összetevők: 100% adalékanyag mentes Királybúza liszt Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1422 kJ/333 kcal Zsír 1,0 g amelyből telített zsírsav: 0,20 g Szénhidrát: 64,5 g amelyből cukrok: 2,0 g Rost: 0,95 g Fehérje: 16,2 g Só: 0 g

Házi tyúktojás 10 db
10 db vegyes méretű házitojás, mindenféle adalékanyagtól mentesek. A Kálvária Farmról!